SSMH organizira press konferenciju i okrugli stol ‘Nezaposlenost i mladi u Hrvatskoj’ povodom završetka projekta ‘mimladihr – novo lice naslovnice’

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) u utorak 30. kolovoza 2022. u 10 sati organizira press konferenciju i okrugli stol naziva „Nezaposlenost i mladi u Hrvatskoj“. Predstavljanje projekta i okrugli stol održat će se u maloj dvorani Almeria centra (Ul. Grada Vukovara 284, Zagreb).

Govornici

Na okruglom stolu će sudjelovati  Irena Bačelić, načelnica Sektora za tržište rada Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, doc. dr. sc. Boris Beck, docent na Fakultetu političkih znanosti, publicist i književnik, Kristina Fleischer, Rukovoditelj Odsjeka za rad s nezaposlenim osobama, Središnjeg ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Ante Lučić, HR stručnjak.

Prije okruglog stola projekt će predstaviti Katarina Kljajić, Maja Šubarić Mahmuljin, Dora Škarica te Petra Begović.

O projektu

Kroz projekt mimladi.hr - novo lice naslovnice nastojali smo upoznati informacijske potrebe mladih koji se suočavaju sa statusom nezaposlenosti, ojačati kapacitete medijskih djelatnika te potom poboljšati kvalitetu medijskog izvještavanja. Tako smo podigli razinu vidljivosti ranjivih skupina, posredno pomažući njihovu (re)integraciju u društvo.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Partneri na projektu su Filozofski fakultet Osijek i Generacija.hr - Udruga za promicanje medijske kulture, međugeneracijske solidarnosti i zaštite prava mladih, obitelji i umirovljenika. Ukupna vrijednost projekta je 941.258,85 HRK, a iznos sufinanciranja EU iznosi 800.070,02 HRK.

Članke i podcaste na temu nezaposlenih mladih u Hrvatskoj možete pronaći na portalu https://zaposljavanje.mimladi.hr.

Više o projektu možete doznati u sljedećem videozapisu:

Skip to content