Podcast: Zašto mladi vrhunski sportaši odlaze iz Hrvatske?
Foto: CanvaPro

Od trenera sveučilišne futsalske ekipe u 3. hrvatskoj malonogometnoj ligi do pomoćnika izbornika ženske futsalske reprezentacije Saudijske Arabije u samo 5 godina?

On je dvadesetsedmogodišnjak rodom iz Splita. Apsolvent je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu i još mu je ostalo obraniti diplomski rad. Aktivno se bavio futsalom kao igrač, ali ga je ozljeda udaljila s parketa i smjestila na trenersku klupu. Jedan je od najperspektivnijih mladih trenera, pet je godina trenirao splitskog prvoligaša imena Universitas, a prije par mjeseci mu je došao poziv bivšeg izbornika Hrvatske futsalske reprezentacije Mate Stankovića da dođe u Saudijsku Arabiju i bude mu pomoćnik na izborničkoj klupi njihove ženske futsalske reprezentacije. Marina smo uhvatili koji dan prije leta za Rijad.


Razgovarao: Matej Sunara


Tekstualnu inačicu razgovora možete pronaći ovdje.


Projekt ‘mimladi.hr - novo lice naslovnice’ sufinancira Europska unija sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 800.070,02 HKR. Trajanje projekta je dvije godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 941.258,85 HRK. Sadržaj članka isključiva je odgovornost Svjetskog saveza mladih Hrvatska.

Skip to content